Overzicht activiteitenaanbod

-16 Werking

Bengels

Vanaf de leeftijd van 5 jaar kunnen kinderen met een beperking bij Dyade terecht. In een veilige omgeving genieten zij van een gevarieerd aanbod met begeleiding op maat.

Een enthousiast team vrijwilligers staat steeds weer klaar om de Bengels een leuke tijd te bezorgen.

Voor de Bengels is er activiteit op woensdagmiddag en zaterdagmiddag. Correcte data en uren worden opgenomen in ons maandelijks tijdschrift 't Boeksje.

 

Tieners

Vanaf de leeftijd van 9 jaar kunnen de kinderen doorstromen naar de Tienerwerking. Ook zij kunnen rekenen op een team van jonge vrijwilligers dat deskundig weet in te spelen op de leefwereld van deze jongeren. Met een aanbod aan uitdagende een hippe activiteiten weten zij de Tieners te boeien!

De Tienerwerking gaat door op zaterdagmiddag. Ook hier verwijzen we voor de correcte data en uren graag door naar 't Boeksje.

 

Op kamp of weekend?

Tijdens het paasverlof gaan de Bengels en Tieners 5 dagen op kamp. De 2 groepen delen 1 verblijf, maar beiden hebben hun eigen begeleidersploeg en kampprogramma op maat.

In het voorjaar wordt er ook een weekend georganiseerd op maat van de Tieners.

 

+16 Werking

Vanaf de leeftijd van 16 jaar kunnen mensen met een beperking terecht in onze +16 werking. Ook hier hebben we 2 groepen.

Jongvolwassenen

Ben je tussen 16 en 35 jaar en op zoek naar een leuk aanbod? Dan vind je zeker je plekje bij de jongvolwassenen.

We trachten bij het uitstippelen van het aanbod zoveel mogelijk te werken volgens de interesses van de deelnemers en plannen vooral uitdagende en actieve uitstappen. De werking voor de jongvolwassenen is een participatieve werking, waarbij inspraak van de leden heel belangrijk is. Zij bepalen mee het aanbod en de tijdstippen waarop de activiteiten doorgaan.

Jongvolwassenen hebben niet enkel een eigen en exclusief aanbod aan activiteiten, zij kunnen ook deelnemen aan de andere activiteiten van de +16 werking. (Zie verder bij 'een greep uit het aanbod')

Voor onze jongvolwassenen hebben we een eigen facebookgroep waarop we samen communiceren, afspreken en nuttige informatie delen. Iedereen tussen 16 en 35 jaar met een beperking is welkom om aan te sluiten op de groep.

 

+35 werking

De volwassenen van Dyade doen het wat rustiger aan met een eigen aanbod op maat.

Naast ons twee wekelijks café, de kookklub en de bowling, genieten we ook van ontspanning, cultuur en creatief bezig zijn tijdens verschillende activiteiten en workshops.

 

Een greep uit het aanbod:

Café Kabane - Waar vrienden elkaar ontmoeten

2 maal per maand - op vrijdagavond tussen 19u30 en 22u30 - opent café Kabane haar deuren. Niet enkel leden, maar ook familie en vrienden zijn welkom om een glaasje te komen drinken.

regelmatig voorzien we een extra thema-activiteit tijdens het café. Bv: een bingo of casino-avond, een speciaal Halloweencafé, een filmvoorstelling, ...

 

Dinc - Dyade gaat inclusief

Er is heel veel aanbod aan vrije tijd en ook Dyade maakt daar gebruik van.  Met een kleine groep gaan we al eens naar de cinema of bezoeken we een museum of tentoonstelling. Gaan eten op restaurant, naar een optreden of een toneelstuk...het kan allemaal!

 

Creadya

Tijdens Creadya werken we aan korte, artistieke en creatieve projecten.

We gaan niet alleen aan de slag met gekende materialen (verf, papier, klei,...) maar durven ook al eens experimenteren met nieuwe dingen zoals light-graffiti en stencil art.
 

Club Krokant

Lekkere taart, kalkoen met champignons en frietjes, chocolademousse, verwensoepje of tagliatelli, ... Wij koken er lustig op los! Onze chef-koks weten perfect hoe je het moet klaarmaken en willen jullie aanleren hoe je overheerlijke drie gangenmenu's maakt. Nadien eet je het samen gezellig op. Eén keer per maand op zaterdagavond van 17u30 tot 22u00 verwennen wij jullie smaakpapillen.

 

Bowling

Eénmaal per maand - op woensdagavond- gooien we de kegels los tijdens een partijtje bowling.
 

Jeugdclub

Ongeveer 5 maal per jaar organiseren we een grotere activiteit.

De zijspanrun, een filmavond, een pretparkbezoek, ...

 

In de vakantie:

City Trip

In het vroege voorjaar gaan we voor 4 dagen op City Trip. Op het programma: genieten, ontdekken en ons laten verbazen!

 

Zomerreis

Gedurende 9 dagen reizen we - in de zomervakantie- naar het buitenland. We verkennen de streek en plannen allerlei leuke uitstappen.

Samen met een ervaren groep vrijwilligers genieten we van een mooie vakantie!
 

Verlengd weekend

In de lente gaan we met de jongvolwassen op verlengd weekend. 4 dagen plezier en uitdaging verzekerd!

 

Voor alle correcte data en uitgebreide informatie over de activiteiten kan je steeds een kijkje nemen in ons maandelijks tijdschrift 't Boeksje.